Orgelcomite

ORGELCOMITE

In het weekend van 6-7 november gedenken wij ook altijd de kerkwijding van onze parochiekerk toegewijd aan Sint – Laurentius. Dit jaar is dat 29 jaar geleden ! Onze parochie bestaat volgend jaar 45 jaar en onze kerk 30 jaar. Een echt feestjaar. Dit weekend werd ook de actie gelanceerd voor het bespeelbaar maken van ons Bremserorgel. Op zondag lagen ook de orgelpijpen en andere onderdelen uitgestald na de viering zodat alle belangstellenden zich rekenschap konden geven van het werk dat te wachten ligt vooraleer, hopelijk in 2013, ons orgel van Wilmarsdonk weer de liturgie luister zal bijzetten.

U werd uitgelegd hoe u peter of meter kan worden van een orgelpijp en welke voordelen u daarbij kan verwerven. U kan voor een gift van minstens 30 euro ook een fiscaal attest bekomen. Nogal wat mensen betoonden interesse voor onze bescheiden tentoonstelling en deden een schatting van het aantal orgelpijpen dat ons Bremserorgel rijk is. U hoort daarover weldra meer.

U kan voor de feestdagen een voorraad lekker Bremserbier en Bremserpralines inkopen als originele geschenken … Maar kom alleszins naar het podium voor “Jonge muzikale artiesten” op 2 december.

Wanneer deze tekst geschreven wordt vernemen wij het schielijk overlijden van dhr. Leo Schrauwen die ons hielp om de website van het orgelcomité op te zetten. Zijn echtgenote Martine Tysmans maakt voor ons de ‘banner’ die onze website siert. Wij bieden Martine en heel de familie ons meeleven aan en vermelden hier nog eens uit dankbaarheid het werk van Leo: http://bremserorgel.wordpress.com

Bron : Kerk en Leven 17/11/2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s